Kompabilitetsvisning Internet Explorerer.

Orientering og vejledning:

Microsoft har i Windows 8 og nu også Windows 7 introduceret en ny version 10 af Internet Explorer browseren - som hurtigt blev opgraderet til en version 11
I Windows 10 er Internet Explorer udskiftet med Edge browseren, som har problemer med PDF-udskrifter. Mere om dette emne nedenfor under Udskrifter.

Den nye browser lægger sig tæt op af Chrome, Firefox m.fl. og er optimeret for brug fra IPones og IPads, hvorfor layoutet i skærmbilleder på Foreningscentalen.dk ikke længere er helt som i de tidligere Internet Explorer versioner, når der anvendes en almindelig stationær eller bærbar PC’.

Der er kompenseret en del for dette i koden hos Foreningscentralen, således at layoutet nu er hæderligt
- men stadig ikke helt som før.

Eksempelvis har det ikke været muligt at få længder på tekstfelter justeret helt på plads.

Kompabilitetsvisning:

Ved tryk på F12 er det muligt at vælge browsertilstanden IE10-kompabilitetsvisning (eller IE11-kompabilitetsvisning, hvorefter alt er som før.

For at få denne indstilling til at blive hængende er opskriften:

Fra “Funktioner” vælges “Indstillinger for kompabilitetsvisning” hvor Foreningscentralen.dk tilføjes på listen

- husk at sætte flueben i feltet “vis websteder i kompabilitetsvisning”.

Hvis ikke du ser “Funktioner” i browserens menulinie, højreklik da på “tandhjulet” yderste til højre og sæt flueben ved “Menulinie”

- hvorefter der gerne skulle dukke en menulinie op med teksterne: Filer, Rediger, Vis, Favoritter, Funktioner og Hjælp.

Udskrifter:

Et andet problem kan være udskrifter.

Hvis en udskift (måske et kontoudtog) ønskes gemt på harddisken, foreslår systemet “FcReports.aspx” eller blot FcReports (hvor .axpx ikke er synligt)

Erstat her .aspx med .pdf – eller tilføj .pdf hvis endelsen ikke er synlig

I tidligere versioner af Internet Exploreren foreslog systemet “FcReports.pdf”, som Acrobat Reader kunne læse og forstå.

Plejer selv blot at overskrive en tidligere gemt “Restanceliste.pdf” med en Gem-som, hvilket også er en løsning på dette problem.

Hvis du i Edge Browseren ser meddelsen "Det er ikke muligt at åbne PDF", luk da meddelelsen og tryk på ... i browserens øverste højre hjørne
- og vælg her menupunktet "Åbn med Internet Explorer", hvorefter udskrifter virker som de skal. Kompabilitetsvisning jvfr. ovenstående vejledning tillige.
I Windows 10 blev Internet Explorer version 11 nemlig installeret sammen med den nye Edge Browser.
Udskrifter fungerer i øvrigt udmærket fra Chrome og Firefox.

Blokering af udskrifter:

Hvis ikke du kan se udskrifter overhovedet, er det fordi popup-vinduer er blokeret.

Tilføj da Foreningscentralen.dk til listen Funktioner / Blokering af popup vinduer / Indstillinger for popup vinduer.

Bemærk at indstillingerne for popup vinduer og kompabilitetsvisning kun har virkning for den PC du normalt anvender.

Hvis der anvendes flere PC’er, herunder bærbare PC’er, skal opsætningen udføres pr. PC.

Du er velkommen at kontakte Winko Software for telefonisk vejledning.

Tjek dog lige først om du har en Internet Explorer 10.0 eller 11.0 installeret (klik på “tandhjulet” / Om Internet Explorer)

Hvis ikke, gem da denne orientering og vejledning til det bliver aktuelt.

Favoritter:

Endelig bør nok lige nævnes hvordan man fra Internet browseren hurtigt finder Foreningscentralen med logon billedet.

Når du står i logon billedet og klar til at indtaste Login og adgangs-kode, klik da på Favoritter  (eller “stjernen”) og tilføj webstedet til favoritterne.

Herefter kan man blot starte en internet browser op, og så under Favoritterne vælge “Foreningscentralen”.

De sidste logins gemmes iøvrigt under “Mine Foreninger” (i 3 måneder) og kan vælges derfra.

- men det vidste du sikkert allerede ...

Sprog:

Dette emne vedrører nok fortrinsvis de færøske foreninger.

Hvis ikke du ser tekster på dansk (eller færøsk), klik da på “tandhjulet” og vælg “Internet indstillinger”.

- nederst midtfor er der en knap med teksten “Sprog” (eller “Language”), hvor du kan tilføje dit favorit sprog

Det er vigtigt at det foretrukne sprog står øverst på listen.

Har medtaget punktet i fald du måtte have installeret en engelsk version af Windows 7 eller 8, hvor engelsk måtte være valgt som standard sprog.

Dette er så opskriften på at skifte sproget til det foretrukne.

Winko Software / Foreningscentralen
Østrøjel 5, 2670 Greve
Tlf.: 43902812.

Vi er også behjælpelige med indlæsning af medlemsdata fra Excel regneark samt opsætning til den første kontingent opkrævning over Nets/PBS.

<<    >>

Hovedmenu